Kapcsolat

Tel: +36-1/233-5977

Mobil: +36-20-9450160,

English:+36-70-3323676

E-mail: obekk@t-online.hu

Székhely: 2100 Gödöllő, Tessedik S. u. 4.

Adószám: 14477908-2-13

Bioenergia fejlesztések-beruházások

ORSZÁGOS BIOENERGETIKAI KOMPETENCIA KÖZPONT

 

Az OBEKK Zrt létrehozásának célja 2008-ban annak felismerése volt, hogy a  megújuló energiákra, ezen belül a biomasszából nyerhető energia hordozókra a jövőben az országnak egyre nagyobb szüksége lesz, miközben a biztonságos élelmiszer-ellátást- és a gazdaságos exportot is biztosítani kell.

A kompetencia központ feladata, a nemzetközi tudásközösségekbe és tudástranszfer folyamatokba fejlesztő partnerként beépülni, összegyűjteni az új kutatási és fejlesztési eredményeket, elősegíteni azok hazai adaptációját.

A központ, az alapkutatástól, a technológiai fejlesztésen át, a beruházási programok megvalósításáig kívánja a megújuló energiafejlesztéssel és hasznosítással kapcsolatos komplex innovációs folyamatokat  katalizálni.

Elemzi a zöldenergia fejlesztések, referencia üzemek környezeti, nemzetgazdasági összefüggéseit, közreműködik az ágazati cselekvési tervek és stratégiák előkészítésében.

Tanácsadással és projektmenedzseri feladatok ellátásával segíti az önkormányzatok és a gazdasági partnerek megújuló energetikai fejlesztéseit. Elsősorban biogáz üzemek, biomassza tüzelési rendszerek és bioüzemanyag gyártó kapacitások tervezésében, pályázati feladataiban és kivitelezésének segítésében működik közre.